Stofreductie verladingssysteem

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van stofreductie systemen voor de verlading van bulkgoederen.

De stof reducerende werking van ons systeem.

Is er geen continue flow van productstroom mogelijk óf er is een diversiteit aan producten, dan is ons systeem zeer waarschijnlijk de beste toepassing voor uw verladingsproces.

Tijdens de verlading met een conventionele hopper treedt er een mogelijkheid op tot stofvorming omdat de trechter leegloopt tijdens het verladingsproces. Daarnaast dient u aanpassingen te verrichten wanneer er diverse producten worden verladen.

Bovenstaande punten worden succesvol aangepakt door ons stofreductie verladingssysteem. De binnen conus wordt hydraulisch of elektrisch geregeld zodat de hopper zo lang mogelijk zijn optimale inhoudscapaciteit behoud. Een buffer wordt hiermee gecreëerd waarbij er een mooie uitloop behouden blijft, zonder dat deze gaat waaieren.

Bekijk de werking van ons systeem in de praktijk

Voor kunstmest producent YARA in Sluiskil realiseerden wij een stofreductie systeem. In onderstaande video zie je het resultaat.

Stofarme verlading met een automatisch wegende hopper.

De Regt Conveyor Systems ontwerpt, levert en monteert automatisch wegende hoppers voor een diversiteit aan toepassingen en producten.

De toepassingen kunnen zijn schip belading middels vaste banden of mobiele banden, verlading van bunker in vrachtwagen of het vullen van een loods of hal waarbij stofvorming tot een minimum wordt beperkt.

Producten zoals kunstmeststoffen, mineralen, granen etc. zijn voorbeelden van producten waarbij een dergelijk systeem is in te zetten.

Afbeelding: Technisch ontwerp engineering

Afbeelding: Installatie bijna klaar, in onze werkplaats in Biervliet.

Volledige ontzorging, van engineering tot service

We realiseren uw gewenste systeem op maat, met de inzet van onze ervaring en reeds ontwikkelde technieken.

Onze interne afdeling engineering zorgt voor een nauwkeurige sterkte- en vermogensberekening waarbij deze vertaald worden naar een 3D-weergave. Wij zorgen er tevens voor dat door het ontwerpen van overzicht- en detailtekeningen, u als klant steeds op de best mogelijke manier wordt geholpen.

Doordat wij beschikken over de juiste infrastructuur, machines en vakmensen, wordt alles getest, voorzien van de nodige CE-markeringen en handleiding(en), voor dat de installatie op transport gaat.

Hierdoor ontvangt u op uw bestemmingslocatie een kant-en-klare machine, waarbij onze monteur uitleg zal geven over de werking en onderhoud.

Na de afronding van een project blijven wij voor u klaarstaan als klant. Zowel in het after-sales traject, ter ondersteuning en/of verkrijgen van nodige informatie ofwel tijdens de afgesproken onderhoudsmomenten. Daarnaast bieden wij u een 24-uurs servicedienst, die ervoor zorgt dat u altijed snel en vakkundig wordt geholpen.

Afbeelding: Realisatie bij YARA Sluiskil

Project: Stofarme verlading bij kunstmest producent YARA

Voor kunstmestfabrikant YARA in Sluiskil hebben wij naar aanleiding van een door hen uitgebrachte ‘challenge’, een stofreductie systeem ontworpen en ontwikkeld, waarbij stofvorming bij de verlading aan de kade tot een absoluut minimum is gereduceerd.

 

Meer lezen over dit project?

Bekijk ons artikel

De Regt Conveyor Systems B.V.
IJzendijkseweg 5
4521 GX Biervliet (Zeeland)
T. +31 (0)115 456 200
E. info (at) deregt.com

Social Media: