De Regt Conveyor Systems levert turn-key instortbunker op rails bij Verbrugge Terminals

Verbrugge Terminals Terneuzen is de trotse eigenaar van een nieuwe multifunctionele instortbunker op rails inclusief transport-band en vrachtwagenbeladingsbalg welke is ontworpen, gebouwd en gemonteerd door De Regt Conveyor Systems.

Deze installatie is Turn-Key opgeleverd en is ontworpen op basis van de klantspecifieke wensen en eisen voor het transporteren van diverse bulkgoederen zoals kunstmest stoffen, nefiline, soda en kalksteen. De installatie heeft een een totaal capaciteit van 1.200 T/h.

Instorttrechter met stofbeperkingssysteem en grofrooster

Door middel van een overslagkraan wordt het product uit het ruim van de schepen doorgezet naar de instorttrechter welke een totaalhoogte heeft van ca. 16.5 meter. De instorttrechter heeft een instortopening van 8x8m, is voorzien van een stofbeperkingssysteem en grofrooster. Voor een duurzame toekomst is de instorttrechter opgebouwd uit RVS 304 plaatwerk. Slijtage en geluid worden zoveel als mogelijk beperkt door de binnenbekleding van de trechter met 15mm dikke rubberen slijtplaten. De trechter zelf heeft een hoogte van 6.5 meter en een waterinhoud van 150 m³. Echter, water wordt zo veel als mogelijk tegengehouden door de toepassing van een verrijdbaar schuifdak.

Onderframe met flenswielen, voor verplaatsbaarheid op rails

Het onderframe van de installatie heeft een totaalbreedte van 17.5 meter en een hoogte van ca. 10 meter. De constructie is volledig afgestemd op het reeds bestaande treinspoor. Door het gebruik van 10 flenswielen is het frame verplaatsbaar en de elektrische aandrijving zorgt voor een rijsnelheid van max. 0.3 m/sec.

Uitvoer via trilgoot naar opgaande band

De trechter stort uit via een trilgoot van Jöst naar een geïntegreerde opgaande band. De trilgoot is voorzien is van een elektrisch verstelbare schuif om de productstroom te reguleren. De afgesloten ruimte rondom de trilvoeder is voorzien van geluidsisolerende damwand beplating.

Transportband met een lengte van 20 meter en twee draairichtingen

Via deze trilgoot wordt het product verder geleid naar een 20 meter lange opgaande band met een opvoerhoek van 11°, bandbreedte van 1.200 mm en een 30kW opsteekmotor. Deze transportband is tevens voorzien van een bandweegsysteem. De transportband heeft twee draairichtingen, zodat het product doorgezet kan worden naar ófwel een RVS wisselklep voor de keuze mogelijkheid tussen het beladen van 2 bestaande banden in de kadegalerij ófwel naar de beladingsbalg met een debiet van 850 m³/u t.b.v. vrachtwagen-belading. 

Naast de duurzame en slijtvast coating (C-5M) is deze transportband voorzien van een RVS 304 overkapping. De gehele installatie wordt bediend vanuit de op de installatie aanwezige besturingscontainer, met een draadloze afstandsbediening ofwel vanuit de controle kamer. Inbegrepen in de elektrische besturing zijn de hoogspanningstransformator en de kabelhaspel.

Makkelijk bereikbaar voor onderhouds-, inspectie- of schoonmaakwerkzaamheden

Dankzij de aangebrachte trappen en bordessen kan men overal veilig komen voor inspectie- werkzaamheden of onderhoud. Het schoonhouden van de installatie is eenvoudig doordat de trechter, transportband en wisselklep zijn voorzien van ruime inspectie-luiken. De voorziene RVS-waterleiding, die vanaf vloer niveau naar diverse locaties loopt, zorgt ervoor dat spoelwater altijd binnen handbereik is.

Verbrugge Terminals; een tevreden opdrachtgever

Peter de Regt, directeur/eigenaar van De Regt Conveyor Systems: “Verbrugge Terminals in Terneuzen mogen we al jaren voorzien van interne transportoplossingen. We hebben positieve feedback ontvangen van onze opdrachtgever en we zijn zelf ook zeer tevreden met de realisatie van dit project. Daarnaast zijn we trots dat we als Zeeuws-Vlaams bedrijf hier onze meerwaarde kunnen en mogen bewijzen”.

Uitgebreid verslag incl. beeldmateriaal van dit project:

 

Benieuwd naar het uitgebreide artikel wat we hierover publiceerden incl. beeldmateriaal? Download de PDF hieronder:

De Regt Conveyor Systems B.V.
IJzendijkseweg 5
4521 GX Biervliet
T. +31 (0)115 456 200
E. info@deregt.com
Social Media: