Project in beeld: Automatisch wegende hopper voor YARA Sluiskil

De challenge

Medio januari 2021 werd er door YARA Sluiskil, in samenwerking met Dockwize, een challenge gelanceerd. Hierbij was stofreductie bij verlading de uitdaging, waarvoor YARA een innovatieve oplossing zocht.

De Regt Conveyor Systems heeft zich hiervoor aangemeld en na een selectieronde en presentatie volgende het eindoordeel: De Regt Conveyor Systems wint de challenge.

De oplossing

We zijn direct gestart met de engineeringsfase en de doorontwikkeling van het systeem naar de wensen van onze klant. Wij hebben namelijk meermaals een dergelijk systeem gebouwd.

Tijdens engineering hebben wij diverse vernieuwingen doorgevoerd, zodat er een optimale werking kon worden gegarandeerd.

Inmiddels is de nieuwe automatisch wegende hopper geïnstalleerd. Na een eerste test was het gewenste resultaat direct zichtbaar…..geen stof.

Stofarme verlading met de automatisch wegende hopper

De Regt Conveyor Systems ontwerpt, levert en monteert automatisch wegende hoppers voor een diversiteit aan toepassingen en producten.

De toepassingen kunnen zijn schip belading middels vaste banden of mobiele banden, verlading van bunker in vrachtwagen of het vullen van een loods of hal waarbij stofvorming tot een minimum wordt beperkt.

Producten zoals kunstmeststoffen, mineralen, granen etc. zijn voorbeelden van producten waarbij een dergelijk systeem is in te zetten.

Waarom is een automatisch wegende hopper geschikt?

De aanvoer van producten gaat niet altijd in een continue flow. Tijdens deze verandering treed er een mogelijkheid op tot stofvorming omdat de trechter leegloopt.

Daarnaast worden er diverse producten verladen waarbij de uitstort hopper niet continue verwisseld kan worden.

Bovenstaande punten worden succesvol aangepakt door de automatisch wegende hopper. De binnen conus wordt hydraulisch of elektrisch geregeld zodat de hopper zo lang mogelijk zijn optimale inhoudscapaciteit behoud. Een buffer wordt hiermee gecreëerd waarbij er een mooie uitloop behouden blijft, zonder dat deze gaat waaieren.

Impressie

De Regt Conveyor Systems B.V.
IJzendijkseweg 5
4521 GX Biervliet (Zeeland)
T. +31 (0)115 456 200
E. info (at) deregt.com

Social Media: