De Regt Conveyor Systems winnaar van Yara Challenge

De Regt Conveyor Systems is winnaar van de Yara Dust-Free Loading Challenge, door het bedenken van een innovatieve oplossing voor stofreductie bij het verladen van kunstmest vanaf de fabriek naar schepen. 

In januari 2021 daagde Yara Sluiskil in samenwerking met Dockwize bedrijven en experts uit om met oplossingen te komen voor twee uitdagingen waar Yara mee te maken heeft. Eén van de uitdagingen was de vraag hoe Yara het zichtbare stof dat vrijkomt bij bulk kunstmestverlading naar schepen nog verder naar nul kan brengen, zonder de capaciteit te verminderen.

Na uitgebreide selectieweken en een intensief traject met Dockwize coaches en Yara experts werden deze week de winnaars van de Yara Challenges bekend gemaakt, waaronder de oplossing van De Regt Conveyor Systems!

De uitdaging.

Yara Sluiskil is een fabrikant van kunstmest, gevestigd in Sluiskil. Het product wordt vervolgens grotendeels via schepen vervoerd, vanaf de kade die naast de fabriek is gelegen. Bij de verlading van kunstmest komt er altijd een kleine hoeveelheid stof vrij, wat door de wind door de lucht waait in de nabije omgeving.

De oplossing: Een hopper op de laadkraan

De oplossing die door ons is gepresenteerd is een hopper met een weegsysteem, welke gemonteerd wordt op de laadkraan, die de kunstmest verlaadt van de fabriek naar schepen. Dit systeem is bedacht en ontwikkeld door directeur/eigenaar Peter de Regt en in een pilotfase reeds succesvol gebleken.

De hopper zorgt voor een doorvoer van het product, vanaf een minimale inhoud van 200 kilogram product (op basis van het toegepaste weegsysteem). Dit zorgt voor minder lucht bij de verlading van het product, wat resulteert in een constante productstroom met een zeer minimale stofvorming.

 

Trots op dit project

Peter de Regt: “Uiteraard zijn we bijzonder trots dat we uit een selectie van inzendingen zijn uitgekozen als winnaar voor deze challenge (samen met een oplossing van TBK-GROUP Spillage Control). De inschrijvingen voor de Yara Challenge kwamen vanuit de hele wereld, variërend van Amerika, India tot aan Biervliet, in totaal zo’n 39 in totaal. We kijken uit naar de implementatie van onze oplossing in de praktijk.”

Aandacht voor deze challenge in de media

Nieuwsartikel op Omroep Zeeland. 

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Nieuwsartikel op website Dockwize

Klik hier om het volledige artikel te lezen

De Regt Conveyor Systems B.V.
IJzendijkseweg 5
4521 GX Biervliet
T. +31 (0)115 456 200
E. info@deregt.com
Social Media: