De Regt Conveyor Systems verduurzaamt de bedrijfslocatie met zonne-energie.

Recent hebben wij een gedeelte van onze totale dakoppervlakte voorzien van zonne-energie.

Op het dak van loods 5 en 6 zijn 740 zonnepanelen geplaatst met een capaciteit van 375 Wp (Wattpiek) per paneel. De jaaropbrengst van de installatie zal naar verwachting 250.000 kWh (kilowattuur) zijn. 

 

Investeren in duuzame en toekomstgerichte oplossingen.

Verduurzamen is natuurlijk al langer van belang, maar vanaf 1 juli 2019 is de energiebesparingsplicht ingevoerd. Dit houdt in dat een bedrijf dat per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas gebruikt, het bedrijf verplicht is om energiebesparende maatregelen te nemen. Dit is ook het geval bij De Regt Conveyor Systems B.V.  

In de voorbereidende fase is gebleken dat zonnepanelen op een rendabele wijze kunnen bijdragen aan de ‘verduurzaming’ van ons bedrijf. Er is onderzocht welke mogelijkheden er zijn voor het gebruik van zonnepanelen, op basis van het formaat van de beschikbare daken.

Daarbij is met name gelet op de dakconstructie, opdat deze sterk genoeg is om een zonnepanelen-installatie te kunnen dragen. Tevens is gelet op de staat van de dakbedekking, aangezien de zonnepanelen daar gedurende 25 jaar op liggen. Het bleek dat de oppervlakte van het dak voldoende is en dat de dakconstructie van voldoende kwaliteit is. Tevens zijn de subsidie- en fiscale mogelijkheden onderzocht. Daarnaast werden het aantal te installeren zonnepanelen en het rendement uit de investering berekend. Aangezien De Regt in aanmerking komt voor een SDE+ subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie), is de aanvraag hiervan in gang gezet en is de subsidie toegewezen. Uit meerdere offerte-aanvragen voor de voor aanleg van de zonnepanelen-installatie is er een leverancier gekozen. De keuze is gemaakt op basis van het voldoen aan de gevraagde specificaties, in combinatie met een goede prijs. 

 

Specificaties van de installatie  

De zonnepanelen installatie is geleverd en geïnstalleerd door Elektro Technisch Buro Van de Beek B.V. en bestaat onder andere uit:  

  • 740 zonnepanelen van het merk Canadian Solar, met een capaciteit van 375Wp (Wattpiek) per paneel; 
  • 2 omvormers van het merk SMA, dit is de wereldmarktleider in de omvormermarkt en zij zijn kwalitatief zeer goed. Elke omvormer is voorzien van internetaansluiting. In combinatie met een SMA Datamanager en Energymeter wordt de gehele installatie en de opbrengsten gemonitord via internet; 
  • Nieuwe verdeelkast 400A voor zonnepaneleninstallatie in loods 5. 
  • Een bordes op de hoek van loods 5 voor het kantoor. Bij dit bordes worden de hoofdverdeler en de beide omvormers geplaatst.  

 

Verduurzaming De Regt Conveyor Systems B.V.  

De Regt beschikt na oplevering van het project over een zonnestroom-installatie met 740 zonnepanelen op het dak, waarmee het bedrijf grotendeels de eigen energiebehoefte kan produceren. De SDE-subsidie loopt gedurende 15 jaar en maakt dat deze investering zichzelf binnen 10 jaar heeft terugverdiend.

Diverse beelden van de installatie:

zonnepanelen op dak van de regt conveyor systems
zonnepanelen geinstalleerd op dak van de regt conveyor systems
de regt conveyor systems omvormers zonnepanelen
De Regt Conveyor Systems B.V.
IJzendijkseweg 5
4521 GX Biervliet
T. +31 (0)115 456 200
E. info@deregt.com
Social Media: